Home

Nieuws 200 x bekeken

Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie krijgt concurrentie

Jakarta – De Indonesische regering presenteert over twee weken een organisatie die de productie van duurzame palmolie stimuleert en certificeert.

Het zogeheten Indonesian Sustainable Palm Oil (ISPO)-certificeringsschema wordt een concurrent voor de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO).

De ISPO claimt strenger op te treden tegen bedrijven die afspraken niet nakomen dan de RSPO. De RSPO kent geen sancties anders dan verwijdering uit het programma. De Indonesische regering treedt echter op tegen producenten die regels van de ISPO met boetes.

Het Indonesische ministerie van landbouw stelt dat de ISPO complementair is voor de RSPO. De RSPO zelf heeft eerder de oprichting van de ISPO officieel toegejuicht. Tegelijk stelt de regering echter ook dat de RSPO meer opkomt voor de belangen van kopers van palmolie dan de verkopers.
Binnen de ISPO krijgen producenten van palmolie volgens de regering een luidere stem.

Of registreer je om te kunnen reageren.