Home

Nieuws

Rhodohypoxis perfect voor de rotstuin

Lisse - Van Rhodohypoxis zijn zes soorten en vele cultivars bekend, die merendeels uitmuntend kunnen worden toegepast in de rotstuin.

In de keuringszaal bij CNB in Lisse wordt door Cees Breed een uitgebreide presentatie van het beschikbare sortiment gegeven. Zoals de fraaie Rodohypoxis ‘Appleblossom’, de helder rode R. ‘Red’, de witte R. ‘Hinky Pinky’ met rode randjes aan het bloemblad en onder andere ook de grootbloemige R. pictus. De plantjes kunnen in principe lage temperaturen verdragen, maar zijn vaak niet goed winterhard omdat ze in de winter droog moeten staan. Afdekken met een glasplaatje is de oplossing Op de rotstuin gedijen ze erg goed omdat de afwatering daarvan meestal goed is.

René Zijerveld showt deze week een keur aan soorten van de typische plant Arisaema, met grote bloemkelken. Zoals Arisaema urashima, A. thunbergii, A. kishidae en A. sikokianum. Het is een greep uit het totale sortiment dat meer dan 150 soorten omvat. De planten die verwant zijn aan de Aronskelk komen in de tuin het best tot hun recht tussen bodembedekkers die dan tevens de voet van de plant koel houden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.