Home

Nieuws 1 reactie

Rekenmodel gaasbak versus kuubskist

Lisse - In opdracht van het Productschap Tuinbouw heeft PPO Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit een rekenmodel ontwikkeld waarmee de kosten kunnen worden berekend rond de interne logistiek van bloembollen op handels- en exportbedrijven.

Het model is hoofdzakelijk gericht op de invloed van het werken met gaasbakken en/of met kuubskisten tijdens de handling en het bewaren van de tulpenbollen op kosten voor arbeid, energie en duurzame productiemiddelen (zoals gebouwen en machines). De data waarmee het model rekent kunnen binnen bepaalde marges worden aangepast waardoor in principe ook andere bloembollen dan tulpen kunnen worden doorgerekend. Dit vraagt wel meer inspanning en kennis van kentallen bij de gebruiker van het model.

Het rekenmodel is zodanig opgezet dat het na verspreiding via Internet door de desbetreffende ondernemers (handelaren en exporteurs) zelfstandig kan worden gebruikt. Door middel van verschillende kleuren is duidelijk gemaakt wat de functie van de cellen is: gele cellen dienen te worden gecontroleerd en zo nodig aangepast aan de bedrijfssituatie, rode cellen geven (tussen)uitkomsten en blauwe cellen het eindresultaat. Het controleren en aanpassen van de gele cellen houdt in dat de standaardwaarden worden overschreven door bedrijfsspecifieke cijfers of dat een scenario wordt doorgerekend waarnaar de gebruiker is geïnteresseerd.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Maveridge Int. BV

    Wij zijn een handels en export bedrijf, hoe kunnen wij in het bezit komen van het rekenmodel in bovengenoemd artikel ?

    Met vriendelijke groet,

    Maveridge Int. BV

Of registreer je om te kunnen reageren.