Home

Nieuws 277 x bekeken

Rechter eist nieuwe studie naar geluid kippenstal

Den Haag - De Raad van State heeft de gemeente Súdwest Fryslân opgedragen nieuw geluidsonderzoek te doen naar een leghennenbedrijf in Parrega.

De rechter heeft dat besloten naar aanleiding van een bezwaar dat is ingediend door twee inwoners van Parrega. Tegen de leghennenstal (100.000 kippen) was al eerder bezwaar gemaakt. Toen kreeg de gemeente de opdracht een nieuwe beslissing te nemen over de vergunning. De gemeente stelde in de nieuwe vergunning dat de voorschriften met betrekking tot de geluidbelasting toereikend waren.

De rechter is het met de bezwaarmakers eens dat daarvoor eerst een geluidonderzoek moet worden gedaan. Als uit het onderzoek blijkt dat aan de voorschriften is voldaan, dan hoeft er geen nieuwe beslissing over de vergunning te worden genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.