Home

Nieuws 159 x bekeken

Rabobank wil tuinders zo veel mogelijk helpen

Utrecht - Rabobank probeert tuinders die in problemen zijn geraakt als gevolg van de uitbraak van de Ehec-bacterie zo veel mogelijk te helpen. ,,Bedrijven die in de problemen zijn geraakt schieten we direct te hulp'', zei een woordvoerder dinsdag.

Rabobank, een grote financier van de tuinbouwsector, heeft dinsdag overlegd met tuinbouwbanken en handelsbedrijven om de problemen in de sector in kaart te brengen. Door de uitbraak van de Ehec-bacterie in Duitsland is de export van Nederlandse komkommers volledig stil komen te liggen. Ook telers van tomaten, sla en paprika's lijden schade.

,,We moeten extra krediet verlenen waar dat nodig is'', zei de woordvoerder. ,,Sommige bedrijven kunnen de klappen opvangen, maar anderen niet.''

Het Productschap Tuinbouw schatte dinsdag dat Nederlandse tuinders ongeveer 30 miljoen euro schade per week lijden als gevolg van de uitbraak van de Ehec-bacterie.

Of registreer je om te kunnen reageren.