Home

Nieuws

Rabo: internetactie lastig maar niet gevaarlijk

Utrecht – De actie via internet om het overmaken van geld via de Rabobank te blokkeren wordt door de bank gekwalificeerd als vervelend voor de klanten, maar zonder gevaar voor de klantengegevens.

De bank heeft geen enkele indicatie wie de actie heeft opgezet en om welke reden. Eerdere acties (brandstichtingen en een soortgelijke internetactie) zijn geclaimd, maar de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst heeft die claim afgedaan als niet serieus te nemen knip- en plakwerk.

De internetactie bestond er uit de site van de bank te bestoken met grote hoeveelheden informatie. De site kan die aanval niet of nauwelijks aan, waardoor de bank via internet zo goed als onbereikbaar werd.

Een woordvoerder van de bank zegt dat aangifte is gedaan bij de politie, zoals dat eerder ook is gedaan. De actie heeft de bank geen rechtstreekse schade berokkend.De gegevens van de klanten zijn geen moment in gevaar geweest, maar klanten hebben wel problemen gehad met het uitvoeren van hun transacties via internet.

Of registreer je om te kunnen reageren.