Home

Nieuws

Raad van State geeft groen licht kassen Luttelgeest

Den Haag – De Raad van State heeft een groep van negen omwonenden in Luttelgeest (gemeente Noordoostpolder) in het ongelijk gesteld in hun beroep tegen de bouw van kassen in het gebied Luttelgeest.

De gemeente Noordoostpolder oordeelde dat een kas met een hoogte van 11 meter op een afstand van minimaal 30 meter van een woning ruimtelijk inpasbaar is. De gemeenteraad heeft daarbij zorgvuldig gehandeld, oordeelt de raad.

De omwonenden van de Kalenbergerweg hebben bezwaar tegen vestiging van grootschalige bedrijven in de gemeente Noordoostpolder. Eerder gingen plannen nog uit van kleinere bloemenbedrijven, nu wordt gemikt op grootschalige groentetelers. De bewoners hebben bezwaar tegen verruiming van de regels voor de hoogte van de kassen, tegen de waterberging en het verkeer.

De bewoners zijn niet gekend in de plannen, stelde één van de omwonenden in maart. ”Als je kijkt naar hoe het bij de Agriport A7 ging, ging het heel anders en ging het ook om ontwikkeling van grootschalige tuinbouw.”

Volgens Hero Torenbeek, fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Noordoostpolder, is hiermee het groene licht gegeven voor verdere ontwikkeling van het gebied.  ”Het is een gebied waarvan het belang groot is voor de gemeente. Er staan al enkele grote bedrijven, maar het is de bedoeling dat dat er meer worden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.