Home

Nieuws

RIVM: besmette Nederlander opgenomen

Bilthoven - Een Nederlander is opgenomen met een Ehec-besmetting.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat donderdag bekendgemaakt. De persoon heeft de besmetting opgelopen in Duitsland. Volgens een woordvoerder van het RIVM ligt de patiënt niet op de intensive care. Hij of zij wordt behandeld wegens complicaties. Het RIVM doet verder geen mededelingen over leeftijd, geslacht, plaats van opname of ernst van de complicaties.

Het RIVM heeft artsen in Nederland gevraagd alert te zijn op verschijnselen die bij de besmetting horen, zoals bijvoorbeeld diarree. Volgens het instituut zijn er geen meldingen binnengekomen waaruit blijkt dat diarree op het moment vaker dan gemiddeld voorkomt in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.