Home

Nieuws 207 x bekeken

Problemen verpakking bloembollen aangepakt

Zoetermeer - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) gaat waarschijnlijk een onderzoek doen naar problemen met lang houdbaarheidsverpakkingen van bloembollen en vaste planten.

Het gaat daarbij om consumentenverpakkingen die de houdbaarheid verlengen met enkele weken tot enkele maanden. Uit stukken van de sectorcommissie bloembollen blijkt dat exportbedrijven deelnemen in het onderzoek waarvoor het Productschap Tuinbouw 48.000 euro wil bestemmen. Dinsdag besluit de sectorcommissie over het plan.

Het onderzoek is nodig omdat er problemen zijn met de beschermd atmosfeerverpakking (gasverpakking). Het folie voor de verpakking is duur, maar ook zijn er problemen met verpakkingsmachines die vacuüm zuigen. Het onderzoek moet het gebruik van de verpakking doen stijgen, is de verwachting. Dat moet de export stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.