Home

Nieuws 154 x bekeken 2 reacties

PVV wil grotere zoetwatercapaciteit

Den Haag - Om de droogte aan te pakken moet Nederland zich richten op het behoud en vergroten van de zoetwatercapaciteit en landbouwgronden.

Dit heeft de Partij voor de Vrijheid (PVV) in een brief aan Staatssecretaris van ELI Henk Bleker laten weten.

PVV-er Richard de Mos: “Deze droge periode toont maar weer eens aan dat Nederland zich moet richten op het beschermen en vergroten van de zoetwatercapaciteit, zodat langdurige droge perioden makkelijk kunnen worden doorstaan. Malle verziltingsprojecten zoals een Kierbesluit waardoor zout water schaars zoet water verdringt, moeten we niet hebben”.

Niet alleen is zuinigheid geboden bij de zoetwatervoorziening, ook met landbouwgronden moeten we zuinig omgaan zegt de PVV. “Natuurprojecten waarbij vruchtbare landbouwgronden worden omgeturnd in moerassen of worden ontpolderd zijn je reinste kolder; zeker als je bedenkt dat de wereldpopulatie blijft stijgen en er een dreigend voedseltekort heerst“ aldus Gerbrands.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Verstandige taal!

  • no-profile-image

    Zoals gebruikelijk bij de PVV weer een veel te simpele voorstelling van zaken. Juist grote (groen)gebieden met een natuurlijk peilverloop houden veel regenwater vast en laten dit geleidelijk los, zodat neerslag- en droogtepieken kunnen worden opgevangen. Monofunctioneel denken is niet meer van deze tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.