Home

Nieuws

PT start draagvlakdiscussie via LinkedIn

Zoetermeer – Op LinkedIn is een discussie losgebarsten over het voortbestaan van het Productschap Tuinbouw (PT).

Het PT heeft daar zelf een open groep voor opgericht.

Dat doet de tuindersorganisatie aan de vooravond van de draagvlakpeiling, die deze maand moet plaatsvinden. ”Iedereen die belang heeft bij of belangstelling heeft in het Productschap Tuinbouw, kan hier informatie vinden over de activiteiten waarin de tuinbouw via het PT investeert”, meldt het groepsprofiel.

Aan leden wordt om inbreng gevraagd over de visie en de koers van het productschap. ”We kiezen juist voor een open platform voor inzicht in de (kritische) betrokkenheid van ondernemers”, reageert Geert Pinxterhuis op een vraag van een van de deelnemers of die discussie wel in een open groep thuishoort.

De uitwisseling van gegevens moet ondernemers helpen ’een afgewogen mening te vormen voor de peiling’, aldus de woordvoerder. Op de kritiek dat de peiling plaatsvindt in een voor tuinders drukke maand, zegt hij. ”Deze moet helaas in mei, omdat de mening van ondernemers anders geen enkele rol meer speelt in het politieke debat in het najaar.”

Of registreer je om te kunnen reageren.