Home

Nieuws

PT checkt berichten over Ehec-link met Nederland

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw onderzoekt berichten dat de vierde komkommer met Ehec-besmetting uit Nederland komt. Het Duitse blad Financial Times Deutschland maakt daar melding van.

Volgens het blad heeft een woordvoerder van de Duitse gezondheidsdienst dit vrijdag gemeld. Al duidelijk was de drie van de vier komkommers uit Spanje kwamen (Bio Frunet en Hort o fruticola), maar de herkomst van de vierde komkommer was niet helder.

Het PT zegt veel telefoontjes te krijgen met deze vraag. Een interview met RTL 4 is om deze reden uitgesteld totdat duidelijk is wat de herkomst is van de vierde komkommer. ”We proberen op allerlei manieren deze berichten te bevestigen of niet”, zegt een PT-woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.