Home

Nieuws 208 x bekeken

Opbrengst luxe stieren in april gezakt

Den Haag – De opbrengsten van luxe stieren zijn in april iets gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit de prijsgegevens over april van de LTO-vakgroep Veehouderij.

Het gemiddelde over alle categorieën zakte met 3 cent naar € 3,92 per kilo geslacht gewicht, exclusief kosten. De resultaten binnen de verschillende klassen (S tot en met U-) varieerden echter sterk.

Voor de klasse S werd in april gemiddeld € 4,57 betaald, een stijging met 2 cent ten opzichte van maart. De klasse E+ zakte liefst 15 cent naar € 4,24 per kilo. In de middenklassen Eo, E- en U+ bleef de mutatie beperkt, maar daaronder waren de prijswijzigingen groot.

Uo daalde 15 cent in opbrengst en U- steeg juist, met 10 cent. Al met al zijn de prijzen van de meest luxe klasse in vergelijking met een jaar geleden lager, vooral van E+, terwijl de opbrengsten van de U-klassen gemiddeld juist hoger scoren. Overigens is de bandbreedte in de opbrengsten binnen de afzonderlijke klassen dikwijls vrij groot, tot wel 90 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.