Home

Nieuws

Oogstcontainer voor transportband

Sint-Annaland – Met een speciaal ontworpen oogstcontainer kunnen ook grondteeltbedrijven gebruik maken van een transportgoot met lopende band langs het betonpad.

Op het biologische teeltbedrijf van Maatschap van Luijk in Sint-Annaland rijden oogstcontainers van de Belgische firma Alubo. Deze oogstkarren zijn zo ontworpen, dat ze de tomaten vooraan het pad kunnen lossen op een transportband. Deze vervoert de vruchten dan verder naar de verwerkingsruimte waar de sorteerder staat. Daardoor is er geen drukte op het betonpad van karren die naar de schuur en terug gereden moeten worden. Het systeem is zowel voor de tomaten als parika’s op het bedrijf te gebruiken.

Bij elke tralie is een elektriciteitsaansluiting gemaakt, die de motor aandrijft waarmee de oogstcontainer zich leeg draait. De snelheid waarmee dit gebeurt is instelbaar, en af te stemmen op de oogstsnelheid van het personeel.

Foto

Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.