Home

Nieuws 167 x bekeken

Onderzoek Hedwige klaar, maar niet openbaar

Den Haag – Het onderzoek van Deltares naar een alternatief voor de ontpoldering van de Hedwigepolder is klaar, maar wordt pas over een maand openbaar.

Dat was de boodschap van staatssecretaris Joop Atsma (milieu) vandaag aan de Tweede Kamer. Het rapport wordt pas naar het parlement gestuurd op het moment nadat er afstemming met de Europese Commissie heeft plaatsgehad en er een kabinetsreactie is geformuleerd.

D66 en Groenlinks zijn daar niet blij mee. Zij vinden dat de bevindingen van Deltares onmiddellijk naar de Kamer moeten worden gestuurd. De kabinetsreactie kan dan later volgen. ”De toekomst van de polder ligt gevoelig”, zegt Stientje van Veldhoven (D66). ”Waarom dan geen debat met een open vizier? Stuur het nu.”

Het rapport is cruciaal in de besluitvorming over het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder. Indien het alternatief dat Deltares heeft onderzocht in de ogen van het kabinet geschikt blijkt, is de ontpoldering van de baan. In het regeerakkoord hebben coalitiepartijen VVD en CDA afgesproken zich hiertoe te zullen inspannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.