Home

Nieuws 357 x bekeken

Omzetgroei in biologische sector zet door

Gorinchem – De omzet in biologische voedingsmiddelen is in 2010 met ruim 13 procent gegroeid.

Dat meldt de Taskforce Marktontwikkeling Biologische landbouw. Het is het tiende achtereenvolgende jaar dat de omzet in biologisch voedsel stijgt.

In totaal kocht de consument in 2010 voor 752,1 miljoen euro aan biologisch voedsel, 87 miljoen euro meer dan in 2009. Aardappelen, groenten en fruit vormen nog steeds de belangrijkste productgroep en zijn goed voor 21,9 procent van de bestedingen. Daarna volgen zuivel met 17,1 procent en vlees/vleeswaren met 14,9 procent.

De grootste groei heeft zich voorgedaan bij zuivel. Biologische zuivel heeft daarmee een marktaandeel van 4,5 procent. Biologische eieren hebben verhoudingsgewijs het grootste marktaandeel: 7,2 procent van alle verkochte eieren zijn gelegd door biologisch gehouden kippen.

Belangrijkste verkoopkanaal voor biologische producten is de supermarkt. Van alle verkochte biologische producten vond 45,3 procent zijn weg naar de consument via de supermarkt. De gemiddelde omzetgroei bedroeg daar 18,8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.