Home

Nieuws

Omzet agriconcern BayWa groeit 28,5 procent

München - Handels- en dienstverleningsconcern BayWa, marktleider in Europa, heeft een eerste kwartaal gedraaid met een 28,5 procent hogere omzet dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Door de forse groei belandde deze op 1,96 miljard euro.

De ontwikkeling werd volgens de toelichting van het Beierse bedrijf gestuwd door het zachte weer. De landbouwbedrijfsbenodigdheden zoals mest en zaaizaad werden daarom door de boeren vroeger ingeslagen dan normaal. Ook de machineverkoop verliep vlot.

Het resultaat van het eerste kwartaal wordt niettemin met rode cijfers geschreven: minus 4,6 miljoen euro. Dat was wel aanzienlijk beter dan in 2009 toen in de eerste drie maanden 24,6 miljoen euro verlies werd geleden. Voor 2010 als geheel boekte het concern een winst van 66,8 miljoen euro. Als het mee blijft zitten wordt de winst dit jaar verbeterd, gelooft het management.

Of registreer je om te kunnen reageren.