Home

Nieuws 283 x bekeken

Omzet Agruniek gegroeid

Didam – Coöperatie Agruniek in Didam heeft over 2010 een netto-omzet geboekt van 47,5 miljoen euro. Dat is 5,1 miljoen meer dan over 2009.

Agruniek heeft een nabetaling van 2 euro per ton afgenomen voer uitbetaald aan de leden en afnemers. Het resultaat van 322.000 euro is toegevoegd aan de reserves. Dat blijkt uit het jaarverslag.

Agruniek zette in 2010 268.000 ton voer af; 9.000 ton meer dan een jaar eerder. De afzetstijging is geboekt in de varkenshouderij en de pluimveehouderij. De afzet van varkensvoer steeg met 6.000 ton naar 125.200 ton. Die van pluimveevoeders steeg met 500 ton naar 11.400 ton.

De afzet van rundveevoeders daalde met 1.500 ton naar 28.900 ton. Volgens directeur Johan Schuttert is de daling in rundveevoeders voor een belangrijk deel te wijten aan het feit dat melkveehouders scherp voeren en eerder overtollig jongvee en dergelijke afstoten. In de varkenshouderij is Agruniek tamelijk succesvol met het Agrubrij-concept.

Agruniek blijft voorlopig nog in Didam produceren, meldt Schuttert in zijn jaarverslag. De gemeente heeft op dit moment geen financiële mogelijkheden om Agruniek uit te kopen en te laten verplaatsen naar Doetinchem. De milieuvergunning in Didam wordt aangepast. Er zal hoofdzakelijk varkensvoer worden geproduceerd omdat dit de minste geuroverlast geeft.
De rundveevoeders worden geproduceerd in Sinderen en Winterswijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.