Home

Nieuws 333 x bekeken

Noord-Holland verruimt mogelijkheden intensieve veehouderij

Haarlem – Bestaande intensieve veehouderijbedrijven in Noord-Holland boven de lijn Alkmaar Hoorn mogen uitbreiden tot 2 hectare.

Voor verdere uitbreiding bestaat de mogelijkheid een ontheffing te verkrijgen. In het zuidelijk deel van de provincie is uitbreiding tot 1,5 hectare mogelijk. Voor uitbreiding tot 2 hectare is ontheffing nodig. Nieuwvestiging van intensieve veehouderijbedrijven is in de hele provincie niet mogelijk.

Dat is de inhoud van het besluit dat Provinciale Staten van Noord-Holland dinsdag hebben goedgekeurd met steun van de coalitiepartijen VVDF, PvdA, D66 en CDA. In 2009 werd de intensieve veehouderij in Noord-Holland na de indiening van een burgerinitiatief op slot gezet. Dit voorjaar werd een definitief besluit over de intensieve veehouderij over de verkiezingen voor Provinciale Staten heengetild.

Op het besluit is teleurgesteld gereageerd door Milieudefensie de Dierenbescherming en de Partij voor de Dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.