Home

Nieuws

Nog twee doden door Ehec

Berlijn - De agressieve darmbacterie Ehec heeft dinsdag nog twee levens gekost. Een 87-jarige vrouw is in de vroege ochtend overleden in een ziekenhuis in het Duitse Paderborn. Tegelijk is in het Zweedse Boraas een vrouw van middelbare leeftijd gestorven aan Ehec, na een reis naar Duitsland.

In heel Duitsland zijn inmiddels vijftien doden gevallen. Met het geval in Zweden erbij ligt het totaal in Europa nu op zestien. Veertien van hen zijn vrouwen. Het aantal besmettingen ligt op circa 1.500. In Zweden zijn circa veertig verdenkingen van besmettingen. In Nederland zijn momenteel drie gevallen van nierfalen bekend die mogelijk veroorzaakt zijn door een Ehec-besmetting.

Voor het eerst is dinsdag ook een mogelijk besmettingsgeval in Spanje opgedoken. Een 40-jarige man, die in Duitsland was geweest, is in het ziekenhuis van San Sebastian opgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.