Home

Nieuws 365 x bekeken 1 reactie

Nog amper natuursubsidie uitgekeerd

Assen – Het wil nog niet echt vlotten met de uitbetaling van natuursubsidies.

Tot en met 16 mei heeft agentschap Dienst Regelingen (DR) 818 relaties uitbetaald in het kader van het Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL). Dit is 12 procent van het totaal. De dienst heeft formeel tot 30 juni de tijd om over te gaan tot uitbetaling.

Al eerder gaf DR aan dat de uitbetaling van natuursubsidies voor agrarisch natuurbeheer en/of landschapsbeheer 2010 vertraging oploopt. De oorzaak ligt in de verplichte controles (EU regelgeving) die moeten worden gedaan alvorens uitbetaald kan worden, aldus DR.

Eén reactie

  • no-profile-image

    J.Wijnja

    Dienst Regeling kan zich mooi profileren. Wij hebben tot nu toe ons maar aan de regels te houden, maar betalen wel de rekening. Wanneer je er van uit gaat dat de vergoeding die voor "randenbeheer" wordt gegeven in januari vergoed zou zijn, hebben de dieren wel vreten nodig. Dit voedsel moet in veel gevallen wel aangekocht worden en dus betaald worden. Bij ons is het gezegde "een man een man een woord een woord" daar houden wij ons aan!

Of registreer je om te kunnen reageren.