Home

Nieuws 4 reacties

'Nieuwe directie en naam voor Dienst Regelingen'

Doetinchem – Dienst Regelingen (DR) zit al jaren in een negatieve spiraal en komt daar niet uit. Een manier om het tij te keren is het aanstellen van een nieuwe directie en naamswijziging.

Dit zegt Bert Pol, voormalig lector overheidscommunicatie aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel is hij verbonden aan de Radboud Universiteit en partner van communicatiebureau Tabula Rasa.

Bij grote problemen, zoals nu bij DR, mag het geen jaar duren voordat ze opgelost zijn. "Een halfjaar maximaal, anders verlies je je geloofwaardigheid", vertelt Pol. "Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt de kloof te overbruggen."

De uitvoeringsproblematiek is niet van de laatste tijd. Het percelendebacle speelt al sinds eind 2009. Als er geen zicht is op verbetering van de geloofwaardigheid, dan rest alleen nog een forse reorganisatie. "Haal de angel er uit. Geef de dienst een andere naam. Dienst Regelingen is sowieso al een heel verwarrende en onduidelijke naam”, aldus Pol.

DR is momenteel ’stuurloos’. Algemeen directeur Jolanda Denis vertrok vrijwillig. Dit ziet de communicatiedeskundige als een pluspunt. Een nieuwe start met een nieuwe directeur, anders blijft er volgens Pol een negatieve sfeer hangen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  weet je wat dat kost een andere naam veel geleerd nog geen verstand

 • no-profile-image

  Plaatselijk- of districts bureauhouder, laser, dienst regelingen, wat doet de naam ertoe verzuchtte een engelse toneelschrijver reeds heeeeel lang geleden. De huidige naam lijkt mij nog wel de beste,< DIENST> zich dienstbaar opstellen naar degene toe, waarvoor men zegt, danwel geacht wordt er te zijn. Naam niet veranderen, maar gewoon, op menselijke wijze, doen wat er naar redelijkheid van je verlangd wordt. Maar er zal wel een andere naam komen, want daar kan aan verdiend worden!!! Zowel onder als, het is niet te voorkomen, ook boven de tafel, of zeg ik nu dingen die weliswaar niet correct, maar wel zeer juist zijn??

 • no-profile-image

  Een aap in een pak blijft een aap luidt het adagium.

  Een naamsverandering helpt niet daar waar het gaat om organisatorische problemen. Het helpt alleen als eerst de problemen worden opgelost, kortom eerst problemen oplossen en de kosten achterwege laten van dergelijke geldverslindende naamswijzigingen waaronder briefpapier, website, folders enz enz.

  Beter is vereenvoudiging van regelgeving en dan drastisch want het zijn nu enorme gedrochten waar een weldenkend mens niet van begrijpt.

 • no-profile-image

  Het "leuke" is dat ze er zelf ook niets van begrijpen. Zowel bij bij ELI als bij DR zijn ze grip volledig kwijt. Dit komt vooral door niet kloppende regelgeving die vaak haaks op elkaar staat. De vraag is dan niet òf het een zootje wordt, maar wanneer!

Of registreer je om te kunnen reageren.