Home

Nieuws 377 x bekeken

Nieuw onderzoek naar zoetstof aspartaam

Brussel - Brussel laat een nieuw onderzoek doen naar de gevolgen voor de gezondheid van de zoetstof aspartaam.

Volgens Belgische media heeft de Europese Commissie aan de Europese voedselautoriteit Efsa gevraagd het onderzoek uit te voeren. Aspartaam wordt vooral in frisdranken, snoep en toetjes gebruikt als zoetstof, omdat het minder calorieën bevat dan suiker. Brussel zou in 2018 de toelating van aspartaam opnieuw onder de loep nemen. Maar de Commissie wil dat de evaluatie nu al plaats vindt omdat er zorgen zijn over schadelijke gevolgen voor de gezondheid.

In recente wetenschappelijke studies wordt het gebruik van aspartaam gelinkt aan vroegtijdige geboortes en kanker. Volgens de Belgische media verwierp Efsa deze studies en weigerde de dagelijks toegestane dosis te herzien. Efsa heeft toegezegd het verzoek van de Commissie in te willigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.