Home

Nieuws 228 x bekeken

'Niet alle zieken aten komkommer'

Hannover - Er is nog geen zekerheid dat komkommer de bron is voor de volledige uitbraak van voedselvergiftiging door de Ehec-bacterie (E.coli) in Duitsland. In het ziekenhuis Klinikum Oststadt-Heidehaus Hannover zegt behandelend arts Reinhard Brunkhorst dat hij verschillende patiënten behandelt die ontkennen de laatste weken komkommer te hebben gegeten.

Voorlopig is de bacterie gevonden op vier komkommers, waarvan er drie zeker uit Spanje komen. Duitse diensten houden nadrukkelijk de kans open dat andere levensmiddelen een rol spelen in de besmetting.

Een mogelijke verklaring is besmetting van mens op mens. Helge Karch, arts van Universitatsklinikum Munster, spreekt van mogelijk een tweede golf besmettingen door deze besmettingswijze. Hier is wat tegen te doen. “Door goede hygiënemaatregelen kunnen we dit voorkomen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.