Home

Nieuws 168 x bekeken

Nedersaksen laat druksterilisatie-eis niet zonder meer vallen op wens van Brussel

Hannover - Landbouwminister Gert Lindemann van Nedersaksen wil ondanks de door Brussel aangetekende bezwaren vasthouden aan de vorig jaar november ingevoerde eis van druksterilisatie van mest. Dat zegt hij tegen AgraEurope.

Lindemann meent dat er vanuit het perspectief van veterinaire veiligheid voor het veedichte Nedersaksen goede argumenten zijn voor de eis. Door het Verwaltungsgericht in Hannover is de rechtmatigheid daarvan bovendien bevestigd. “Druksterilisatie is de veiligste manier om dierziektekiemen te vernietigen. Weliswaar wordt ook bij pasteurisering een groot deel vernietigd, maar er moet tevens worden gedacht aan clostridium en mycobacteriën, die zeer resistent zijn tegen hittebehandeling,” aldus Lindemann.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.