Home

Nieuws

Nederland importeert meer Brits rundvlees

Londen – Groot-Brittannië heeft in de eerste twee maanden van dit jaar weer bijna 9.000 ton vers of diepgevroren rundvlees uitgevoerd naar Nederland. Dat is bijna veertig procent meer dan een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van de Britse landbouwontwikkelingsraad, de AHDB.

Hiermee wordt de trend van de afgelopen jaren voortgezet. Nederland is veruit de belangrijkste exportbestemming voor de Britse rundveesector. Op de tweede plaats staat - op enige afstand - Ierland, dat in tot begin maart zo’n 4.800 ton afnam.

De Ierse invoer vanuit het buurland ligt daardoor weliswaar hoger dan vorig jaar, maar wel weer op vrijwel hetzelfde peil als in 2009. Verder verhandelen de Britten kleinere partijen rundvlees naar Frankrijk, Italië en België.

De invoer van rundvlees in Groot-Brittannië blijft al enkele jaren stabiel. Grootste leverancier zijn de Ieren, met in de eerste twee maanden bijna 25.000 ton. Nederland levert de Britten minder dan 5.000 ton. Ook vanuit Duitsland en een aantal landen in Zuid-Amerika komen nog kleinere hoeveelheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.