Home

Nieuws

Nederland en Duitsland werken samen bij toekomstvisie Europees landbouwbeleid

Venlo - Nederland en Duitsland zijn beiden voor een sterke eerste pijler in het nieuwe Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

Dat blijkt na overleg tussen de Duitse landbouwminister Ilse Aigner en staatssecretaris Henk Bleker. Uit de eerste pijler worden onder andere directe betalingen aan ondernemers gedaan. Beide politici zetten ook in op een meer marktgerichte koers dan het huidige beleid.

Duitsland en Nederland ondersteunen de inzet van EU-commissaris Dacian Ciolos, om het landbouwbeleid verder te vergroenen. De buurlanden erkennen dat een beperkte herverdeling van de middelen over de lidstaten nodig is, maar dat dit niet mag leiden tot ingrijpende gevolgen. In september zetten Bleker en Aigner hun gesprek over de toekomst van het GLB voort.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.