Home

Nieuws 319 x bekeken

Nedap sluit contract met enorme Chinese vleesverwerker

Groenlo – Nedap Agri heeft een contract gesloten met Yurun, één van de grootste varkensvleesverwerkende bedrijven van China. Het betreft een eerste levering van het Velos-voersysteem. Yurun heeft de intentie uitgesproken het automatische voersysteem Nedap Velos ESF toepassen in zestig nieuw te bouwen zeugenhouderijen.

Elk van de geplande bedrijven telt zo’n 2.400 zeugen. In totaal zullen bij doorgang van de deal dus circa 150.000 zeugen van Yurun gehouden worden met het in de Achterhoek ontwikkelde systeem. Levering zou een regelrechte doorbraak betekenen voor Nedap Agri in China.

De producent van identificatie en registratie-apparatuur leverde in 2008 voor het eerst varkensvoerstations in China. Het bedtrof toen drie bedrijven met in totaal 1.800 dieren. Na de introductie is een verkoopkantoor in Shanghai neergezet. Het contract is ondertekend tijdens een handelsmissie in China en in het bijzijn van minister van economische zaken Maxime Verhagen.

Yurun is in 1993 opgericht en kent twee dochterondernemingen, waarvan één aan de beurs in Hongkong staat genoteerd. Het bedrijf kende in 2010 een slachtcapaciteit 28,6 miljoen vleesvarkens. Dat is bijna twee keer meer dan het aantal varkens dat in Nederland geslacht wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.