Home

Nieuws 183 x bekeken 1 reactie

NVV roept varkenshouders op om NMA te tippen

Barneveld – De NVV roept varkenshouders op om de Nederlandse Mededingingsautoriteit te tippen over het overtreden van de mededingingswet door de slachterijen. De oproep aan de varkenshouders is tot stand gekomen uit onvrede over de slechte prijzen en na overleg binnen het NVV-actiecomité over de slechte prijsvorming.

Aanleiding is het elke week exact gelijk muteren van de noteringen van de verschillende slachterijen. Dat zou volgens de NVV kunnen wijzen op ongeoorloofde prijsafspraken tussen de slachterijen onderling.

Een andere actie die de NVV gaat ondernemen is het bezoeken van alle hoofdkantoren van de Nederlandse retailorganisaties om met de directies te spreken over maatschappelijk verantwoord ondernemen en het recente gepubliceerde rendementsrapport van het landbouweconomisch instituut LEI. Volgens de NVV kan het niet zo zijn dat alle partijen in de keten redelijke marges behalen, terwijl de varkenshouders genoegen moeten nemen met een steeds kleiner deel van de koek.

De NVV roept verder varkenshouders op zoveel mogelijk met elkaar samen te werken via het FarmFocus-platform van Johnny Hogenkamp. De NVV ziet in de faciliteiten die Hogenkamp aanbiedt goede mogelijkheden voor de varkenshouders om via samenwerking weer regie en invloed te krijgen over de prijsvorming van hun producten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Het NMA onder zoekt dit niet om dat het Z.L.T.O. (VION) de vos in schaapskleren .De prijzen vaststelt. Z.L.T.O. valt als coöperatie buiten het toezicht van de NMA.
    Coöperaties bedoeld om betere prijzen te maken ,voor de boeren
    produkten, Zijn uit gegroeid tot logge multinationals met een dictatoriaal bestuur.
    De slogan wij zijn van u en voor u . Doet denken an een eng verleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.