Home

Nieuws 240 x bekeken 1 reactie

NVV betreurt sluiting Ballering

Barneveld – De NVV betreurt de sluiting van zeugenslachterij Ballering in Son.

Dat zegt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg. ”Ik begrijp hun overwegingen wel, maar het heeft wel tot gevolg dat we weer een slachtlocatie minder hebben”, aldus Zwanenburg. ”We worden erg kwetsbaar zo en steeds afhankelijker van Duitsland.”

”Bovendien kan je de vraag stellen of alle zeugen die normaal in Son zouden worden geslacht nu wel naar Groenlo worden gebracht. Een klein stukje verder en je bent in Duitsland”, aldus Zwanenburg, die verder aangeeft dat de NVV verder weinig kan doen aan het voorkomen van deze sluiting.

Vion's woordvoerder Marc van der Lee benadrukt dat het gaat om een stroomlijning van de processen binnen Vion zelf. ”We kunnen ons niet permitteren om onze productie te versnipperen over te veel locaties.” Vion beschikt straks over één productielocatie voor bacon in Scherpenzeel. De slachterij in Groenlo gaat zich voor het grootste deel concentreren op de slacht en verwerking van zeugen.

Volgens Van der Lee zijn er op de korte termijn geen nieuwe herstructureringen binnen Vion Nederland te verwachten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Een klein stukje verder en je bent in de grote stad wyno , je moet niet zeuren als de dorpswinkels sluiten , als de nvv zelf altijd de grote stad promoot , dan valt er vanzelf niets meer in het dorp te krijgen .

Of registreer je om te kunnen reageren.