Home

Nieuws 226 x bekeken

NBHV wil LZV’s ook gebruiken voor diertransport

Zoetermeer – De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) vindt dat extra lange en zware vrachtwagens (LZV’s) ook toegestaan moeten worden voor diertransporten.

De bond reageert hiermee op de toestemming die minister Schulz heeft gegeven voor gebruik van LZV’s op de weg. Een woordvoerder van de NBHV meldt dat de bond gaat lobbyen voor gebruik van LZV’s in het diervervoer bij het ministerie van Verkeer en dat van ELI.

De NBHV komt tot dit standpunt doordat slachtrunderen sinds 1 mei niet meer dubbeldeks mogen worden vervoerd in verband met de stahoogte. De verwachting is dat ook voor andere diersoorten de regels rond stahoogte worden aangepast. Dat kan er toe leiden dat het aantal vervoersbewegingen in het diervervoer sterk zal stijgen met alle negatieve gevolgen voor de kosten, het milieu en de filedruk die daar bij horen.

De NBHV ziet in het gebruik van de LZV’s een mogelijkheid om het aantal vervoersbewegingen te drukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.