Home

Nieuws 215 x bekeken

Mooie lelies in keuringszaal

Lisse – De leliesector is onvermoeibaar als het gaat om het winnen van nieuwe cultivars en deze aanwinsten ook te tonen op de wekelijkse bloemenkeuring.

Deze week is er in de zaal bij de CNB in Lisse wat dat betreft weer het nodige te zien. Waaronder de prachtige bonte Lilium ‘Kordesa’ van World Breeding. Dezelfde inzender toont ook prachtige kwaliteit van onder andere de roze Lilium ‘Pinn Up’, die enorm grote bloemen produceert. Van Marklily is onder andere de enthousiaste bloei te zien van de gele Lilium ‘Oceania’, de roze L. ‘Pink Palace’ en de goed witte L.‘White Renova’.

Kwekerij de Schüllhorn heeft deze week een bescheiden inzending in de keuringszaal, hetgeen niet wegneemt dat de inzending bijzonder en kwalitatief erg goed is. Zoals de twee vazen Brodiaea onder nummer. De een iets donkerder (geel) dan de ander en beide nieuw. Op de vaas is Brodiaea goed houdbaar en ook in de tuin is het product erg goed toe te passen. Maar dan het liefst wel tussen of andere gewassen, omdat Brodiaea tijdens de bloei het grasachtige bad verliest.

Heel bijzonder is de bloeiwijze van de getoonde Scilla hyacinthoïdes. De bol produceert grote pluimen die een heel lange bloei garanderen. Een erg attractief product.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.