Home

Nieuws 605 x bekeken

Mellema Versteeg showt fraaie Allium

Lisse – De speciale Alliumkeuring van de KAVB staat voor komende maandag op het programma, doch Mts. Mellema Versteeg trakteert de bezoekers van de keuringszaal bij de CNB in Lisse deze week alvast op een voorproefje.

Het bedrijf showt onder andere de forse stelen en fraaie bloeiwijze van nectaroscordum tripedale en het resultaat van genoemde soort met meliophylum. Aanvankelijk was nectaroscordum ondergebracht in het geslacht Allium. Later is men daar op teruggekomen, doch het lijkt er op dat men de soort toch weer in de Alliumgroep wil onderbrengen. Niet dat dit handelstechnisch veel zal uitmaken, want het is een echt liefhebbersproduct waarvan niet echt veel op de markt verschijnt omdat het een slechte groeier is.

Mellema Versteeg toont tevens de kleine Allium tschimganicum, een vaas gemende A. schoenoprusum en A. komrowii. Kwekerij de Schüllhorn showt mooie kwaliteit van de donkerblauwe Scilla litardieri, de witte Muscari argeai alba en de mooi blauwe Hyacinthoïdes algeriense. In de inzending van Cees Breed zal de bezoeker diverse cultivars Disanthus (Anjer) ontdekken, waaronder de witte D. ‘La Bourboule’ en de purperen D. ‘Pixie’, alsmede een prachtige plant van Polygonathum ‘Grace Barker’ en een enorme paarse Geranium sanguineum ‘Cedric Morris’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.