Home

Nieuws 278 x bekeken

Meeste voedsel gaat onderweg verloren

Rome – In Europa en Noord-Amerika gaat per jaar ongeveer 100 kilo voedsel per persoon verloren.

Het merendeel verdwijnt onderweg van de boer naar de supermarkt.

Het verlies aan voedingsmiddelen is in de westerse wereld veel groter dan bij voorbeeld in Afrika en Azië, waar het verlies wordt geschat op rond de tien kilo per jaar. Dat staat in een rapport van de wereldvoedselorganisatie FAO.

Veel verlies kan worden voorkomen door de oogst te verbeteren en transport en opslag te optimaliseren. Ook bij de verwerking gaat nog steeds een deel verloren. Consumenten gooien een deel van de gekochte producten weg, omdat die over datum zijn. Voedsel is voor veel consumenten te goedkoop om er zuinig op te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.