Home

Nieuws

'Meer zeugen naar buitenland voor slacht'

Loenen aan de Vecht - De sluiting van de zeugenslachterij Ballering in Son zal tot gevolg hebben dat er veel meer zeugen de grens over gaan en in Duitsland of België worden geslacht.

Dat verwacht NBHV-sectorvoorzitter varkenshouderij Cees Oostrom. "De zeugen uit Brabant zullen veel meer via de verzamelplaats moeten. Als ze dan naar de Achterhoek moeten om daar te worden geslacht, zullen ze net zo gemakkelijk een stukje doorrijden naar Duitsland. Trouwens ook in België willen slachters graag zeugen slachten. Er wordt goed aan verdiend," aldus Oostrom

Oostrom interpreteert de stap van Vion dan ook als een capitulatie: "Ze kunnen kennelijk niet meekomen met de concurrenten en dus stappen ze er maar uit." Ook handelaar Willie Tijs uit Haarle verwacht dat er meer zeugen de grens over zullen gaan. "Het is voor ons geen slechte zaak."

Of registreer je om te kunnen reageren.