Home

Nieuws 206 x bekeken 1 reactie

Meer omzet behaald met duurzaam voedsel

Den Haag – De omzet behaald met de verkoop van duurzaam voedsel, ofwel voedsel dat geproduceerd is met respect voor mens, dier en milieu, is in Nederland vorig jaar met bijna 30 procent gestegen ten opzichte van 2009.

Dat heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie dinsdag bekendgemaakt.

De omzet die met de verkoop van biologische voedselproducten werd behaald, ging met 13 procent omhoog, waarmee deze producten de helft (675 miljoen euro) van alle verkochte duurzame voedselproducten voor hun rekening namen. Van de overige omzet liet diervriendelijk geproduceerd vlees de grootste stijging zien door bijna in omzet te verdubbelen. Dat vlees heeft een keurmerk van de Dierenbescherming.

De groei van de omzet werd gemeten bij alle afzetkanalen, te weten supermarkten, consumptie buitenshuis en speciaalzaken.

Eén reactie

  • agratax1

    Zijn dit getallen uitgedrukt in geld of in hoeveelheid? Voor de statistieken wel leuk om te weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.