Home

Nieuws 219 x bekeken

'Levendige concurrentie' in tomatenhandel

Parijs – Op de Franse tomatenmarkt is momenteel sprake van een ’levendige concurrentie’.

Naast het ruime binnenlandse aanbod en de altijd al forse aanvoer uit Marokko is er nu ook aanbod uit verschillende Europese landen beschikbaar. Door een sterke vraag blijven de prijzen op een aanvaardbaar niveau hoewel de hoge prijzen die tomaten vorig voorjaar opbrachten niet gehaald worden.

Dat meldt de agrarische infodienst Agreste. De Franse tomatenoogst wordt dit seizoen geschat op 571.000 ton, net een vol procent meer dan vorig jaar. Die oogst komt dan van 2.200 hectare, 2 procent kleiner areaal waarbij vooral de vollegrondsteelt moet inleveren. Daarnaast voert Frankrijk jaarlijks ook een kleine half miljoen ton tomaten in waarvan ruim de helft uit Marokko komt en nog eens ruim 130.000 ton uit Spanje.

Aan de andere kant wordt ook bijna 200.000 ton Franse tomaten naar het buitenland getransporteerd met Duitsland als verreweg grootste afnemer op afstand gevolgd door ons land en België.

Of registreer je om te kunnen reageren.