Home

Nieuws 240 x bekeken

Lelies onder druk

Aalsmeer – De aanvoer van lelies op de bloemenveilingen is met 6,5 miljoen stuks redelijk stabiel, maar de prijzen kwamen onder druk te staan.

De gemiddelde prijs ging gemiddeld met tien cent omlaag naar € 0,45. Bij de vestiging van FloraHolland in Aalsmeer was zelfs sprake van een uitermate moeizame week voor lelies in het algemeen. Zo was de aanvoer van Orientals 55 procent hoger dan vorig jaar in dezelfde week en kwamen de prijzen in de loop van de week steeds meer onder druk te staan tot uiteindelijk € 0,52 per steel.

Dat is een enorm contrast vergeleken met vorig jaar, toen de gemiddelde prijs opliep van € 0,91 naar € 1,02. Extra zwaar wit werd nog redelijk gewaardeerd maar moest eind van de week toch ook een behoorlijke stap terug doen.

Bij de Longiflorum lag de aanvoer bijna gelijk aan een week eerder en werd daarvoor aan het einde van de week gemiddeld slechts € 0,37 betaald. Vorig jaar lag de gemiddelde prijs dubbel zo hoog.

Bij de LA/Aziaten duikelde de prijs naar € 0,22 per steel, ook de helft van de prijs van vorig jaar.


Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.