Home

Nieuws 276 x bekeken

Leden KNJV zeggen nee tegen ganzenakkoord

Amersfoort – De leden van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) vinden het ganzenakkoord onduidelijk en onvolledig.

De KNJV maakt deel uit van de Ganzen-8 die begin mei met een overeenstemming is gekomen om de ganzenproblematiek aan te pakken. Nadat overeenstemming tussen de onderhandelaars was bereikt, spraken de acht deelnemende organisaties af het resultaat van de onderhandelingen voor te leggen aan hun achterban. Ook de KNJV raadpleegde haar leden.

Tijdens een ingelaste vergadering op 17 mei bleek een overtuigende meerderheid van de KNJV-leden tegen het akkoord te zijn. De leden vinden de inhoud van de overeenstemming onduidelijk en onvolledig. Onvoldoende blijkt dat de visie van de Ganzen-8 daadwerkelijk bijdraagt aan een structurele oplossing van het ganzenprobleem in ons land. De overeenstemming staat volgens de jagers en wildbeheereenheden vol aannames die onvoldoende worden onderbouwd. Bovendien moeten praktische maatregelen nog nader worden uitgewerkt.

De KNJV ziet als winstpunt van de overeenkomst dat de problematiek rond zomerganzen door alle deelnemende partijen wordt onderkend. De Ganzen-8 komt op 23 mei opnieuw bij elkaar. De KNJV wil dan graag met de andere organisaties verder praten over het vervolgproces.

Of registreer je om te kunnen reageren.