Home

Nieuws

Langetermijnvoorspelling blijft bij droog weer

Lelystad – De droogte houdt voorlopig aan. Dat blijkt uit vooruitzichten voor de langere termijn (tot half juni), die onder meer gebruikt worden bij de samenstelling van het wekelijkse droogtebericht van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW).

Het neerslag tekort is de afgelopen dagen iets afgenomen, maar de voorspelling is dat de komende veertien dagen het tekort met 30 millimeter zal toenemen. Daarmee is het neerslagtekort nog steeds hoger dan het extreem droge jaar 1976.

De langetermijnvoorspellingen geven geen aanwijzingen voor een weersomslag naar natter weer dan normaal. Computermodellen geven vrijwel voor de gehele periode tot half juni een voorspelling voor hogere temperaturen dan normaal.

De grondwaterstand is laag. De neerslag die is gevallen is te weinig om een duidelijke verandering teweeg te brengen. Er is, volgens de LCW onveranderd een hogere kans op droogteproblemen dan normaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.