Home

Nieuws 150 x bekeken

LTO Noord krijgt kleiner en flexibeler bestuur

Zwolle – LTO Noord krijgt een kleiner en flexibeler bestuur, als het aan de beleidsraad ligt.

Dit blijkt uit communicatie met bestuurders. De organisatie moet minder volgens vaste en vaak starre structuren opereren en met minder mensen besluiten vormen. Ook moet het aantal betaalde bestuurders worden beperkt, is het voorstel.

Dat het zo gaat, is nog geen gelopen race, want de vakgroepen en provincies moeten er nog een oordeel over geven, dat op 23 mei wordt besproken. De ledenraad van LTO Noord zal er ten slotte op 30 juni een eindoordeel over uitspreken.

De voorstellen voor aanpassing van de organisatie vloeien voort uit het advies van de Commissie Veerman-Winsemius. Doel is om van LTO  Noord een slagvaardiger en goedkopere organisatie te maken, waarbij ook rekening wordt gehouden met de voortdurende afname van het aantal boeren en tuinders.

Het algemeen bestuur van LTO Noord zal volgens de voorstellen voortaan nog maar uit vijf personen bestaan. De sectorale besturen blijven, maar ook in afgeslankte vorm. Over reductie van het aantal medewerkers worden geen mededelingen gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.