Home

Nieuws 275 x bekeken

Koepel België: deur open uitgetreden Haspengouw

Leuven - Het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (VBT) hoopt dat veiling Haspengouw terugkomt op haar beslissing uit de koepel te stappen. Fruitveiling Haspengouw zegde dit voorjaar het lidmaatschap van VBT op uit protest tegen het beleid van de koepel.

VBT heeft ondertussen de organisatie en ledenbeleid aangepast, maar Haspengouw is niet opnieuw toegetreden.

Zo wilde Haspengouw dat VBT ook open zou staan voor coöperaties uit andere versgroepen. Sindsdien staat VBT open voor telersverenigingen voor industriegroentetelers in België. Of dat voldoende is voor Haspengouw, kon de veiling donderdag niet zeggen. In het ledenblad laat Haspengouw weten dat ook kaascoöperaties dezelfde belangen hebben en dat VBT een bredere ledenkring zou moeten hebben.

VBT laat weten dat de ‘deur open staat voor Haspengouw’. “Maar ook voor andere leden”, aldus VBT-secretaris Philip Appeltans. Hij denkt dat VBT met de wijzigingen tegemoet komt aan veel bezwaren van Haspengouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.