Home

Nieuws

Klokkenluider Dienst Regelingen ontslagen

Doetinchem – Een oud-medewerker van Dienst Regelingen (DR) die in 2006 klaagde, tot aan landbouwminister Cees Veerman toe, over de ‘abominabele’ toestand bij DR, werd op staande voet ontslagen.

Leon de Graaf werkte in 2005 en 2006 bij DR. Hij noemt een waslijst aan tekortkomingen van DR. Hij vond het personeel, vooral uitzendkrachten die in grote getale aanwezig waren, onbekwaam. Boeren werden verkeerd voorgelicht. Daarnaast, zegt hij, was er te veel willekeur in de beoordeling van subsidieaanvragen. De Graaf: "Het kwam voor dat correcte aanvragen werden afgewezen."

De Graaf constateerde een fout bij de aanvraag voor slachtpremie en gaf dit door aan zijn leidinggevende. De fout, door toedoen van DR, werd niet met terugwerkende kracht aangepast. Alleen boeren die bezwaar indienden hadden geluk. „Ze moeten zich de ogen uit de kop schamen”, vertelt De Graaf, die inmiddels een eigen managementbureau heeft.

In een reactie laat DR weten dat De Graaf een uitzendkracht was. Zijn contract was dus voor bepaalde tijd en dergelijke contracten zijn makkelijk te beëindigen. ‘Dat hij op staande voet is ontslagen, is zijn perceptie’, aldus DR. Verder wil de dienst niet reageren op de voorbeelden die De Graaf aanhaalt, omdat precieze details ontbreken en het niet wil ingaan op individuele gevallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.