Home

Nieuws 399 x bekeken

Kipexport Oekraïne overtreft import

Kiev – Oekraïne heeft in februari onverwacht meer kippenvlees uitgevoerd dan ingevoerd. Dat meldt persbureau Agra Europe.

Oekraïne voerde 3.676 ton kip uit, 30 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. De import daalde met meer dan 50 procent op jaarbasis tot 3.579 ton. Normaal importeert Oekraïne aanzienlijk meer kip dan het exporteert.

Oekraïne importeert met name uit Duitsland, België, Polen en Nederland. Nederland is na Duitsland en Polen de grootste exporteur van kip naar Oekraïne. Nederland bracht in februari 428 ton kip naar het Oost-Europese land. Oekraïne voert vooral uit naar Kazachstan en Vietnam.

President Viktor Janoekovitsj verklaarde volgens het Russische persbureau Interfax onlangs dat Oekraïne qua kippenvlees voor het einde van 2011 zelfvoorzienend is. Nu ligt de zelfvoorzieningsgraad tussen de 82 en 84 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.