Home

Nieuws

Kamp zelf niet bij gesprek ZLTO over tewerkstellingsvergunningen

Den Haag – Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is zelf niet aanwezig bij het gesprek met ZLTO en UWV over de tewerkstellingsvergunningen voor het Roemenen en Bulgaren in de land- en tuinbouw.

Dat meldt een woordvoerder van het ministerie. ”Minister Kamp is zelf op vakantie. Maar zijn topambtenaren zijn wel bij het gesprek aanwezig.”

Het gesprek wordt gehouden naar aanleiding van de problemen die tuinders ondervinden nu het UWV het beleid voor het afgeven van tewerkstellingsvergunningen heeft aangescherpt. Ongeveer 175 ondernemers kunnen hierdoor niet of in mindere mate gebruik maken van het personeel dat al meerdere jaren actief is op de bedrijven.

De Tweede Kamer nam vorige week een motie aan waarin werd gevraagd om een gesprek tussen het ministerie, LTO en het UWV. In de motie werd ook gevraagd aan het minister om het beleid in ieder geval tot 1 juli niet aan te scherpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.