Home

Nieuws

Kamer wil inzicht in correspondentie over natuurbeleid

Den Haag – PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi wil inzicht in de correspondentie tussen het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) en de Europese Commissie over het Nederlandse natuurbeleid.

Reden voor het verzoek is dat Jacobi wil weten of het klopt dat de Europese Commissie informatie heeft gevraagd ter voorbereiding op ingebrekestelling van het Nederlandse beleid. ”Ik wil de directe correspondentie zien en niet een brief van de staatssecretaris waarin hij de zaak zelf interpreteert”, zegt Jacobi.

Haar verzoek wordt gesteund door de totale Kamercommissie voor landbouw. Ook een verzoek van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven over inzicht in correspondentie van de Europese Commissie over ontpoldering wordt breed gesteund.

Of registreer je om te kunnen reageren.