Home

Nieuws 191 x bekeken

K+S schroeft winstverwachting op

Kassel – Kunstmest en kaliconcern K+S Gruppe schroeft de winstverwachting voor het lopende jaar op.

De in het Duitse Kassel gevestigde onderneming heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. In de eerste drie maanden nam de omzet ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 16 procent toe naar krap 1,8 miljard euro, terwijl het resultaat voor belasting en rentekosten met 44 procent steeg naar ruim 384 miljoen euro. Dat alles is beter dan voorzien, aldus de toelichting van het management.

De betere resultaten worden toegeschreven aan de stikstofbemestings- en zoutactiviteiten. Voor het volledige jaar gaat K+S eveneens uit van een ’krachtige’ resultaatontwikkeling. Tot dusver werd uitgegaan van een ’duidelijke’ winstverbetering. Volledige kwartaalcijfers publiceert het beursgenoteerde concern volgende week.

Of registreer je om te kunnen reageren.