Home

Nieuws

KNMI: juni aanhoudend te droog

Den Haag - Ook in juni krijgen we te maken met extreme droogte. Volgens prognoses van weerinstituut KNMI wordt juni ,,aanhoudend aan de te droge kant'', zei KNMI-meteoroloog Frank Kroonenberg dinsdag.

Er valt wel wat neerslag, maar lang niet voldoende om ,,soelaas te bieden.'' Het zou de komende twee weken onafgebroken moeten regenen om het water weer op een normaal niveau te krijgen. ,,We komen bijna een heel seizoen tekort, want het regent natuurlijk niet elke dag'', verduidelijkte Kroonenberg.

De temperatuur stijgt de komende tijd weer na de dip van dinsdag. Kroonenberg verwacht deze week temperaturen van 25 tot en met 27 graden in de stroomgebieden van de Rijn. Op diverse plaatsen in Limburg en een klein deel van Noord-Brabant werden maandag temperaturen van meer dan 30 graden gemeten.

Het neerslagtekort is nu groter dan in 1976, het recordjaar qua droogte. Dat trekt volgens Kroonenberg nog wel iets bij, waardoor we op het niveau van 1976 zouden blijven steken.

Of registreer je om te kunnen reageren.