Home

Nieuws

Jagers: ganzenakkoord niet fatsoenlijk uitvoerbaar

Amersfoort – De jagers zijn uit het ganzenoverleg gestapt omdat ze het akkoord niet uitvoerbaar achten. De zomerperiode is te kort om alle maatregelen uit te voeren. In gebieden met veel ganzen zouden de jagers in die periode elke dag het veld in moeten. Omdat het vrijwilligers zijn, is dat te veel gevraagd, aldus de KNJV.

De jagers vinden verder dat het afschieten van dergelijke grote aantallen ganzen de grens van ’fatsoenlijk populatiebeheer’ overschrijdt. Ondersteunende maatregelen zoals ruiende ganzen vangen en doden is volgens hen onvermijdelijk.

De vereniging plaatst vraagtekens bij de schattingen van de aantallen zomerganzen, omdat de jonge aanwas van het broedseizoen niet is meegeteld. Tot slot voorzien de jagers een probleem bij de afzet van geschoten ganzen.

De KNJV doet de deur niet definitief dicht, maar blijft open staan voor samenwerking met de overgebleven partijen in de G-7.

Of registreer je om te kunnen reageren.