Home

Nieuws 486 x bekeken

JBS ziet omzet en winst fors stijgen

São Paulo – JBS heeft het laatste kwartaal een omzet geboekt van 14,7 miljard reais (67,3 miljard euro), 20 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst van het Braziliaanse vleesconcern steeg met 50 procent tot 147 miljoen reais (64 miljoen euro). De grootste vleesproducent ter wereld publiceert alleen cijfers en geen inhoudelijke verklaring.

Voor JBS is de verkoop van rundvlees in de VS qua omzet het meest belangrijk. De rundvleesomzet van JBS in de VS steeg in het kwartaal met 34 procent tot 3,79 miljard reais (1,6 miljard euro). De afzet van kip in de VS steeg 15 procent tot 1,9 miljard reais (823 miljoen euro). De varkensvleesomzet steeg 29,5 procent tot 836,6 miljoen reais (364 miljoen euro).

In Latijns-Amerika, waar Brazilië vooral sterk staat in JBS, boekt het bedrijf een 28 procent hogere omzet van 3,6 miljard reais (1,5 miljard euro). JBS, officieel Grupo JBS-Friboy, nam de laatste jaren een groot aantal bedrijven in de VS over, en overweegt een beursgang van de Amerikaanse activiteiten.

Omdat de prestaties van één van de onderdelen in de VS, kippenslachter Pilgrim’s Pride, nogal tegenvielen verrassen de goede cijfers van JBS analisten. Ze lieten het bedrijf op de beurs sinds 1 januari 22 procent dalen, terwijl de Braziliaanse beurs Bovespa als geheel ”slechts” 6,4 procent inleveren. Na de publicatie van de cijfers stijgt het aandeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.